7 Sebab Kenapa Ramai Wanita Memilih Set Bersalin Tanamera

“Banyaknya jenama set bersalin yang dijual sekarang ni. Rambang mata aku nak pilih. Yang mana paling bagus dan sesuai untuk aku ya?” Bagi PantangPlus, penjagaan semasa berpantang adalah amat penting untuk mengembalikan kecergasan dan kesihatan wanita dalam tempoh terdekat dan buat jangka masa panjang. Selepas survey demi survey, anda pasti akan mendapati ramai wanita yang menyenaraikan Set Bersalin Tanamera dalam pilihan wishlist mereka. Selain dikenali ramai, ianya mempunyai banyak keistimewaan yang menyerlah berbanding jenama lain. Maka, tidak hairanlah selebriti terkenal seperti Serina Redzuawan dan Dynas Mokhtar turut menjadi pengguna setia set bersalin ini.

Produk Yang Terdapat Set Bersalin Tanamera

Pertama sekali, elok diberi sedikit pengenalan untuk Set Bersalin Tanamera. Set ini mengandungi 10 produk penjagaan yang boleh digunakan sejak mengandung lagi supaya mudah bersalin tanpa koyakan faraj. Seterusnya, ia boleh digunakan semasa berpantang untuk pulih sepenuhnya dengan segera.

10 produk yang terdapat dalam Set Bersalin Tanamera termasuklah:

  • Minyak Kelapa Dara
  • Sabun Mandi Herba
  • Minyak Urut Herba
  • Herba Pembersih Wanita
  • Mandian Herba
  • Tapel
  • Pilis
  • Bengkung
  • Teh Herba
  • Lulur Badan Herba

7 Keistimewaan Set Bersalin Tanamera

Berikut adalah antara keistimewaan Set Bersalin Tanamera yang menjadikannya antara produk paling dipercayai di Malaysia.

1. Menggunakan 100% Bahan Semulajadi

Salah satu daripada faktor yang paling menarik perhatian adalah kerana ramuannya yang terdiri daripada 100% bahan semulajadi, iaitu dengan penggunaan herba tropika dan pati minyak. Ia sama sekali tidak mengandungi pewarna tiruan, pewangi, pengawet, mahupun bahan kimia toksik.

Di samping itu, Set Bersalin Tanamera juga tidak menawarkan ‘jamu’ yang dikhuatiri boleh menjejaskan penyusuan atau menyebabkan bahaya kepada bayi (seperti jaundis) yang sering dikaitkan dengan pengambilannya.

Selain bahan-bahan herba, Bengkung Tanamera juga diperbuat daripada 100% kain kapas yang sejuk, selesa, selamat, dan lebih berkesan untuk merampingkan tubuh.

2. Cara Penggunaan Yang Moden & Praktikal

Berdasarkan rawatan tradisional orang Melayu, Cina dan Ayurveda, bahan-bahannya bersifat universal dan tidak terhad untuk sesetengah kaum saja, bahkah sesuai untuk semua rakyat Malaysia.

Sekalipun ramuannya dirumus secara tradisional, tapi ia dipakejkan dalam bentuk yang moden, praktikal dan begitu mudah digunakan walaupun seseorang berpantang sendiri di rumah. Semua 10 produk yang disertakan dalam set bersalin boleh dikendalikan sendiri oleh ibu semasa berpantang tanpa melibatkan proses yang sukar seperti menumbuk, memasak, dan sebagainya.

3. Set Bersalin Tanamera Boleh Digunakan Sejak Hamil Lagi

Memang jimat dan berbaloi, anda boleh menggunakan beberapa produk seperti Minyak Urut Herba dan Minyak Kelapa Dara semasa mengandung lagi.

Urutan dengan Minyak Urut Herba akan menenangkan dan melegakan tekanan atau sakit sendi yang dialami semasa mengandung. Uniknya, Minyak Urut Herba ini tidak terlalu panas kerana ramuan yang digunakan adalah daripada ekstrak tumbuhan semulajadi.

Sementara itu, Minyak Kelapa Dara boleh dimakan atau digunakan untuk urutan perineum bagi memudahkan regangan faraj semasa bersalin, sekaligus meminimakan koyakan.

4. Selamat Untuk Bayi

Sekalipun Set Bersalin ini mementingkan unsur-unsur semulajadi dan tradisional, ianya mempunyai sedikit perbezaan dengan jamu-jamu tradisonal.

Set Bersalin ini semuanya berbau harum dan tidak meloyakan. Wangian ini bukanlah daripada aroma pewangi kimia, tetapi semuanya adalah daripada bahan semulajadi.

Bagi yang susah ‘menelan’ jamu, jangan risau kerana hanya 1 produk saja yang perlu diminum, iaitu teh herba.

5. Mesra Untuk Ibu Menyusu

Hampir kesemua 10 produk dalam Set Bersalin Tanamera adalah untuk penggunaan luaran kecuali Teh Herba dan Minyak Kelapa Dara (kegunaan luaran dan dalaman).

Berbanding jamu, Teh Herba ini selamat untuk ibu menyusu kerana ia dirumus khas untuk menggalakkan aliran susu ibu. Tambahan pula, ia mempunyai kesan aromaterapi untuk menenangkan ibu-ibu.

Jadi, anda tak perlu risau akan kesan sampingannya terhadap ibu menyusu mahupun bayi.

6. Juga Sesuai Untuk Ibu Yang Bersalin Pembedahan

Sekiranya anda bakal melahirkan bayi secara pembedahan Caesarean, usah khuatir kerana set bersalin ini bukanlah hanya untuk mereka yang bersalin normal saja. Cuma, anda dinasihatkan untuk melewatkan sedikit penggunaannya – terutamanya dalam penggunaan bengkung dan bertungku.

Maka, pastikan anda hanya menggunakan bengkung apabila jahitan kering. Bertungku pula tidak boleh dilakukan di kawasan abdomen dan hanya dibenarkan pada kawasan paha, pergelangan kaki dan belakang.

Selain itu, bahan lain boleh digunakan seperti biasa mengikut arahan pada produk.

7. Boleh Digunakan Tanpa Ragu-ragu

Paling penting, Set Bersalin ini telah disahkan selamat oleh Kementerian Kesihatan Malaysia serta turut mempunyai sijil Halal oleh JAKIM.

Jadi, Apa Pilihan Anda?

Ramai yang mempercayai keberkesanan Set Bersalin Tanamera selepas menggunakannya. Selain dijual dalam bentuk set, ia juga boleh dibeli dalam loose item. Manalah tahu ada yang nak cuba 1-2 item terlebih dahulu.

Berbaloi, bukan?

 

Di Mana Boleh Beli Set Bersalin Tanamera?

Tak banyak tempat yang jual secara ‘walk-in‘. Kebanyakannya, ramai yang beli secara online.

Untuk pengetahuan, PantangPlus.com ialah salah satu Master Reseller untuk Set Bersalin Tanamera.

Boleh terus beli dengan kami

Nora +6012-2020945

*Harga pasaran Set Bersalin Tanamera adalah RM390 untuk Semenanjung Malaysia, Sabah dan Sarawak, termasuk harga pos. 

6 thoughts on “7 Sebab Kenapa Ramai Wanita Memilih Set Bersalin Tanamera”

Leave a Comment