Blog Ibu Mengandung, Hamil, Bersalin dan Berpantang

5 Cara Menggunakan Pregnancy Test

“Pening la baca article sana sini tapi masih tak faham cara guna pregnancy test untuk dapatkan keputusan hamil yang tepat. Mana satu yang betul ni….” Jangan risau, di sini kami…

Cara Banyakkan Susu Badan Melalui Urutan Oksitoksin

“Macam mana cara banyakkan susu badan ni? Risaunya, dah macam-macam petua aku cuba tapi tak jadi pun. Stres betul….” Oksitoksin adalah hormon yang dibebaskan bagi membantu proses penyusuan badan. Beberapa…

Set Berpantang Tanamera Review 2021 (Selepas Bersalin)

Selebriti terkenal seperti Serina Redzuawan dan Dynas Mokhtar adalah antara pengguna Set Berpantang Tanamera. Ramai tertanya-tanya, “Bagus ke Set Berpantang Tanamera?”. Jawapannya, kena cuba dulu. Sambil-sambil itu, cuba tanya pengalaman…

Lauk Pantang (Resepi & Menu Orang Berpantang 44 Hari)

Siapa kata lauk pantang tidak menyelerakan dan membosankan? Jika kena caranya, ia boleh dipelbagaikan dan menjadi menarik terutama mereka yang baru pertama kali melalui fasa berpantang. Perlu diingatkan, ibu-ibu perlu…

5 Tips Untuk Cepat Bersalin

Jika si ibu hamil telah sampai due date tapi masih belum ada tanda-tanda nak bersalin, berikut adalah beberapa perkongsian tips untuk cepat bersalin yang si ibu boleh amalkan. KandunganBanyakkan Bersenam…

5 Soalan Popular Ketika Mengandung

Kehamilan merupakan satu anugerah yang dikurniakan tuhan kepada semua wanita. Fasa kehamilan merupakan fasa yang penuh cabaran bagi semua bakal ibu. Baik ‘morning sickness’ mahupun sakit belakang merupakan cabaran yang…

7 Tips Dan Cara Untuk Hamil

Tak sabar nak menimang cahaya mata? Buat pasangan yang dah ready nak jadi ibu bapa, boleh lah cuba tips-tips dibawah sebagai usaha untuk mempercepatkan proses untuk hamil. InsyaAllah, kita mencuba…

8 Cara Menghindari Mengandung Yang Efektif

Anak adalah rezeki atau kurniaan yang tak ternilai dari Allah S.W.T. Akan tetapi, pelbagai faktor harus diambil kira dalam merancang kehamilan anda bagi mencegah berlakunya kehamilan yang terlalu rapat yang…

1 2 6