Jangan susahkan mak-mak kita

Cik Puan usah bimbang, walaupun tanpa mak, berpantang sendiri selepas bersalin, tidaklah sesukar mana

Relaks. Kami tahu Cik Puan takut. Risau. Stress. Sibuk Google sana-sini. Survey. Compare. Nak cari tukang urut yang murah. Nak cari yang terbaik. Ada bisikan jahat yang kata berpantang ‘sorang-sorang‘ itu susah. Itu perkara biasa. Kami juga tahu, ada banyak persoalan yang bermain di dalam hati Cik Puan.

Sesuai untuk 3 golongan sasar

Mohon izin bertanya, adakah yang sedang membaca teks ini, termasuk dalam golongan di bawah?

Ibu berpantang selepas bersalin

Bakal ibu

Cik Puan selalu terfikir, “Siapa nak jaga aku masa berpantang nanti? Boleh harap ke suami aku? Boleh ke mak tengok-tengokkan aku?”

Suami

Tuan bukan mahu lari dari tanggungjawab, cuma takut tak tahu nak tolong apa masa isteri berpantang nanti. Tuan terlalu cintakan isteri dan sanggup bayar untuk dia bukan?

 

Berpantang sendiri di rumah ibu mertua

Mak atau mertua

Puan mungkin sudah tak larat, atau sibuk dengan kerja. Tapi Puan mahu ada orang tolong uruskan dan jaga anak dan bakal cucu sendiri bukan?

 

Jangan segan-segan, boleh Whatsapp

Paling penting, elakkan perkara ini

Carian

Jangan terlalu banyak 'survey'

Pilihan

Nanti banyak nak 'compare'

Ulang Lagi

Jadi, banyak proses 'survey & compare'

Panik

Pening, tak boleh buat keputusan​

Kesuntukan Masa

Akhirnya, buat keputusan asal boleh

Hati Rasa tak Tenang

Mula rasa curiga, "Betul ke pilihan aku?"

Mohon izin, agar PantangPlus dapat hulurkan tangan

Walaupun kita ini bukan saudara mara, bukan ibu kandung, bukan suami, kita faham apa yang ada dalam fikiran Cik Puan.

Mohon izin, beri kita peluang untuk memudahkan kerja Cik Puan dalam pencarian tukang urut selepas bersalin. Cik Puan masih belum  jumpa lagi sampai ke hari ini bukan?. 

Dengan PantangPlus, kita akan pastikan Cik Puan merasai 3 perkara paling penting ini:

PantangPlus trusted dipercayai

DIPERCAYAI

Kita bukan scammer’. Kita ialah ‘trusted company’ yang sediakan khidmat berpantang selepas bersalin yang sah. 

PantangPlus selamat

SELAMAT

Terapis kita semuanya terlatih, mempunyai sijil kemahiran dan berpengalaman mengurut ramai ibu selepas bersalin. 

PantangPlus mudah online

MUDAH

Dari tempahan, bayaran dan komunikasi, semuanya secara online. Kerja pun jadi mudah. Tak perlu tanya jiran sebelah atau rakan sepejabat.

PantangPlus Review

Siapa PantangPlus?

Mari kenali kita dengan lebih rapat. Orang kata, “Kalau tak kenal, maka tak cinta!”

  • Syarikat Sdn Bhd
    Berdaftar dengan SSM. Kita bukan 'scammer'. Bukan juga sekadar 'freelance' atau tukang urut yang bergerak sendiri
  • Ada pejabat sendiri
    Bukan menyembunyikan identiti. Jemput singgah pejabat kita di Shah Alam.
  • Lebih 150 terapis
    Tukang urut yang berdaftar, pakar, berpengalaman & berkelayakan dalam bidang perbidanan.
  • Lebih 250 pelanggan
    Dari seluruh negeri di Malaysia & luar negara seperti Singapura, Australia dan Dubai.
  • Professional
    Ada sistem online yang mudah untuk buat tempahan tanpa perlu risau tak ada orang nak jaga berpantang selepas bersalin.
  • Ada pekerja tetap
    Bukan sekadar 'part-time' yang hanya datang bila ada kerja. Semua semua kerja 'full-time'

Jangan sampai waktu berpantang itu jadi mimpi ngeri

Kenapa berpantang minimum 14 hari

Ini kerana semua ibu selepas bersalin berhak mendapat yang terbaik untuk diri mereka. Badan sihat, segar & cergas! Bukannya, letih, lemah dan lemau!.

3 HARI
☹️ 10%
5 HARI
TAK LENGKAP​ 25%
7 HARI
SEPARUH LENGKAP​ 50%
14 HARI
LENGKAP & SEMPURNA 100%
21 HARI
LENGKAP & SEMPURNA 100%
28 HARI
LENGKAP & SEMPURNA 100%
40 HARI
LENGKAP & SEMPURNA 100%
44 HARI
LENGKAP & SEMPURNA 100%

Terapis PantangPlus, 100% Melayu Muslim

Pakej

Kini, Cik Puan boleh pilih pakej tanpa pening kepala. 

Ada 6 pakej sahaja, cuma pilih nak berapa hari sahaja.

Pakej berpantang selepas bersalin murah

BASIC


MOM ONLY


2.5 jam

Pakej berpantang selepas bersalin di rumah

STANDARD
COMBO HALF DAY

MOM + BABY

4 jam

Pakej berpantang selepas bersalin Natalis

STANDARD
COMBO FULL DAY

MOM + BABY

8 jam

Office hours

Harga pakej berpantang selepas bersalin

EXECUTIVE
FULL DAY

MOM + BABY + FOOD

8 jam

Office hours

Pakej berpantang selepas bersalin Shah Alam

PREMIER
STAY IN

MOM + BABY + FOOD

12 jam

Tinggal bersama di dalam rumah

Berpantang selepas bersalin ialah waktu fragile seorang isteri

Servis Utama

Tak perlu nak ‘survey & compare‘ sana-sini lagi. 

Cuma ada 3 ‘core services‘ iaitu servis utama, yang kita sudah permudahkan dan simplify untuk Cik Puan.

Penjagaan ibu selepas bersalin dalam pantang

MOM

Penjagaan ibu

Penjagaan bayi selepas ibu bersalin dalam pantang

BABY

Penjagaan bayi

Penyediaan menu makanan dalam pantang

FOOD

Makanan pantang

Senarai Penuh Servis

Berikut ialah perincian tentang servis yang kita sediakan.. 

Semuanya penuh dengan informasi, lengkap untuk Cik Puan.

Penjagaan ibu selepas bersalin dalam pantang

MOM

Penjagaan ibu

Urut selepas bersalin semasa berpantang

Urut

Melancarkan peredaran darah. Seluruh badan, rasa 'ringan; dan selesa

Bertungku selepas bersalin

Tungku

Mengecutkan rahim, memecahkan lemak & kembalikan tubuh badan kepada keadaan asal

Bengkung bersalin tradisional moden dalam pantang

Bengkung

Melindungi organ dalam, cepat kecut & ketatkan bahagian perut yang menggeleber

Param pilis tapel semasa berpantang

Param, Pilis, Tapel

Menghaluskan & melicinkan kulit, mengelakkan badan masuk angin & mengurangkan panas di kepala

Mandi Herba

Menyegarkan badan, mengatasi masalah kebas-kebas dengan melancarkan peredaran darah, membuang angin, melembutkan urat saraf & mengurangkan sengal tulang, sendi dan otot akibat proses meneran semasa kelahiran bayi

Lulur body scrub

Lulur

Menjadikan kulit cantik, halus, gebu & cerah. Menanggalkan sel-sel mati serta daki pada badan. Selain memberi kesegaran pada badan, otot badan juga lebih relaks. Nampak seperti awet muda.

Tangas vaginal steam

Tangas

Mengecutkan kembali bengkak-bengkak yang disebabkan oleh proses bersalin, sekaligus merawat bahagian intim wanita (vagina)

Urut bengkak susu selepas bersalin

Urut Bengkak Susu

Merangsang sel-sel susu supaya melancarkan pengeluaran susu ibu

Urut kepala buang angin

Urut Kepala Buang Angin

Menghilangkan sakit atau pening kepala yang terjadi disebabkan oleh angin/otot keras yang berbuku-buku di sekitar kepala atau kulit kepala.

Jika masih lagi tidak jelas, boleh hubungi kita untuk dapatkan maklumat lebih lanjut.

Penjagaan bayi selepas ibu bersalin dalam pantang

BABY

Penjagaan bayi

Bayi mandikan baby

Mandi

Menyegarkan & menenangkan bayi. Jadi wangi dan 'fresh'.

Urut bayi baru lahir dalam pantang

Urut

Menjadikan bayi lebih relaks, kurang meragam & menikmati tidur lena

Urut tuam bayi

Tuam

Mengelakkan perut bayi kembung, mudah buang angin (kentut) & elakkan angin pasang

Jika masih lagi tidak jelas, boleh hubungi kita untuk dapatkan maklumat lebih lanjut.

Penyediaan menu makanan dalam pantang

FOOD

Makanan dan minuman semasa dalam pantang untuk ibu selepas bersalin. Semuanya disediakan, tidak perlu buat sendiri

Makanan berpantang yang sedap

Makanan pantang

Makanan yang sihat dan mengenyangkan ibu, agar kembali bertenanga untuk melayan gelagat si manja. Beli sahaja bahan mentah, kita akan masakkan.

Minuman semasa berpantang bersalin

Minuman pantang

Menghilangkan dahaga si ibu dan menjadikan badan lebih segar. Beli sahaja bahan-bahan mentah untuk minuman, kita rebus dan buatkan.

Minuman untuk ibu berpantang

Teh herba

Teh panas yang membantu proses pemulihan ibu selepas bersalin, dengan merangsang kitaran dalaman badan; dan juga dapat menghilangkan darah beku dalam badan.

Jika masih lagi tidak jelas, boleh hubungi kita untuk dapatkan maklumat lebih lanjut.

Lebih 250 orang pelanggan

Sejak tahun 2016, kita sudah mempunyai lebih dari 250 orang pelanggan yang datang dari segenap pelusuk Malaysia. Tidak lupa juga dari Singapura, Australia dan Dubai.  

Bagaimana laman ini berfungsi

Cuma perlu ikut langkah mudah ini sahaja

Pilih

Pakej yang berkenan di hati

Masukkan

Maklumat seperti EDD

Tambah

Add-on seperti sengkak

Siap

Boleh tarik nafas lega

Harga Pakej Basic

Tak perlukan penjagaan bayi. Tak perlukan makanan pantang. Hanya untuk kesihatan ibu sahaja.

Sesuai untuk yang mementingkan kesihatan ibu, tetapi dalam bajet.

BASIC

14 DAYS
RM4988
RM 3990
14 Hari
  • MOM
  • Mothercare Treatment
  • 14 Hari
  • Daily Visit
  • 2.5 Jam
  • 9am - 11.30am
  • Urut
  • Tungku
  • Ikat Kain Bengkung
  • Param, Pilis, Tapel
  • Mandi Herba
  • Lulur (Body Scrub)
  • Tangas (Vaginal Steam)
  • Urut Bengkak Susu
  • Urut Kepala Buang Angin
Popular

BASIC

21 DAYS
RM7429
RM 5943
21 Hari
  • MOM
  • Mothercare Treatment
  • 21 Hari
  • Daily Visit
  • 2.5 Jam
  • 9am - 11.30am
  • Urut
  • Tungku
  • Ikat Kain Bengkung
  • Param, Pilis, Tapel
  • Mandi Herba
  • Lulur (Body Scrub)
  • Tangas (Vaginal Steam)
  • Urut Bengkak Susu
  • Urut Kepala Buang Angin

BASIC

28 DAYS
RM9800
RM 7840
28 Hari
  • MOM
  • Mothercare Treatment
  • 28 Hari
  • Daily Visit
  • 2.5 Jam
  • 9am - 11.30am
  • Urut
  • Tungku
  • Ikat Kain Bengkung
  • Param, Pilis, Tapel
  • Mandi Herba
  • Lulur (Body Scrub)
  • Tangas (Vaginal Steam)
  • Urut Bengkak Susu
  • Urut Kepala Buang Angin

Dapatkan sebut harga (quotation), perincian jadual kerja (jobsheet) dan menu berpantang secara PERCUMA di sini

Harga Pakej Standard

COMBO A

Tak perlukan makanan pantang.

Sesuai untuk ibu yang ada pembantu sendiri yang boleh masakkan makanan pantang, tengok-tengokkan bayi.

COMBO
A

14 DAYS
RM5250
RM 4200
14 Hari
  • MOM
  • Mothercare Treatment
  • 14 Hari
  • Daily Visit
  • 4 Jam
  • 9am - 1pm
  • Half Day
  • Urut
  • Tungku
  • Ikat Kain Bengkung
  • Param, Pilis, Tapel
  • Mandi Herba
  • Lulur (Body Scrub)
  • Tangas (Vaginal Steam)
  • Urut Bengkak Susu
  • Urut Kepala Buang Angin
  •  
  • BABY
  • Babycare Treatment
  • Mandi
  • Urut
  • Tuam

COMBO
A

21 DAYS
RM7797
RM 6237
21 Hari
  • MOM
  • Mothercare Treatment
  • 21 Hari
  • Daily Visit
  • 4 Jam
  • 9am - 1pm
  • Half Day
  • Urut
  • Tungku
  • Ikat Kain Bengkung
  • Param, Pilis, Tapel
  • Mandi Herba
  • Lulur (Body Scrub)
  • Tangas (Vaginal Steam)
  • Urut Bengkak Susu
  • Urut Kepala Buang Angin
  •  
  • BABY
  • Babycare Treatment
  • Mandi
  • Urut
  • Tuam

COMBO
A

28 DAYS
RM10325
RM 8260
28 Hari
  • MOM
  • Mothercare Treatment
  • 28 Hari
  • Daily Visit
  • 4 Jam
  • 9am - 1pm
  • Half Day
  • Urut
  • Tungku
  • Ikat Kain Bengkung
  • Param, Pilis, Tapel
  • Mandi Herba
  • Lulur (Body Scrub)
  • Tangas (Vaginal Steam)
  • Urut Bengkak Susu
  • Urut Kepala Buang Angin
  •  
  • BABY
  • Babycare Treatment
  • Mandi
  • Urut
  • Tuam

COMBO C

Yang perlukan makanan pantang sekali.

Sesuai untuk ibu yang perlukan penjagaan lebih tetapi tidak mahu lama-lama, sehari penuh.

COMBO
C

14 DAYS
RM5513
RM 4410
14 Hari
  • MOM
  • Mothercare Treatment
  • 14 Hari
  • Daily Visit
  • 4 Jam
  • 9am - 1pm
  • Half Day
  • Urut
  • Tungku
  • Ikat Kain Bengkung
  • Param, Pilis, Tapel
  • Mandi Herba
  • Lulur (Body Scrub)
  • Tangas (Vaginal Steam)
  • Urut Bengkak Susu
  • Urut Kepala Buang Angin
  •  
  • BABY
  • Babycare Treatment
  • Mandi
  • Urut
  • Tuam
  •  
  • FOOD
  • Makanan pantang

COMBO
C

21 DAYS
RM8138
RM 6510
21 Hari
  • MOM
  • Mothercare Treatment
  • 21 Hari
  • Daily Visit
  • 4 Jam
  • 9am - 1pm
  • Half Day
  • Urut
  • Tungku
  • Ikat Kain Bengkung
  • Param, Pilis, Tapel
  • Mandi Herba
  • Lulur (Body Scrub)
  • Tangas (Vaginal Steam)
  • Urut Bengkak Susu
  • Urut Kepala Buang Angin
  •  
  • BABY
  • Babycare Treatment
  • Mandi
  • Urut
  • Tuam
  •  
  • FOOD
  • Makanan pantang

COMBO
C

28 DAYS
RM10780
RM 8624
28 Hari
  • MOM
  • Mothercare Treatment
  • 28 Hari
  • Daily Visit
  • 4 Jam
  • 9am -1pm
  • Half Day
  • Urut
  • Tungku
  • Ikat Kain Bengkung
  • Param, Pilis, Tapel
  • Mandi Herba
  • Lulur (Body Scrub)
  • Tangas (Vaginal Steam)
  • Urut Bengkak Susu
  • Urut Kepala Buang Angin
  •  
  • BABY
  • Babycare Treatment
  • Mandi
  • Urut
  • Tuam
  •  
  • FOOD
  • Makanan pantang

Dapatkan sebut harga (quotation), perincian jadual kerja (jobsheet) dan menu berpantang secara PERCUMA di sini

Harga Pakej Executive

Ada penjagaan ibu, penjagaan bayi, makanan pantang dan ‘babysitting’ Paling lengkap, sempurna dan berkesan. 

Sesuai untuk ibu yang tidak ada pengalaman dan ‘first time mother’. Bila suami pergi bekerja, tiada orang di rumah nak teman. Bila suami balik kerja, semuanya selesai dan ada orang yang boleh tolong si ibu.

EXECUTIVE
FULL DAY

14 DAYS
RM5863
RM 4690
14 Hari
  • MOM
  • Mothercare Treatment
  • 14 Hari
  • 8 Jam
  • Daily Visit
  • 9am - 5pm
  • Full Day
  • Office Hours
  • Urut
  • Tungku
  • Ikat Kain Bengkung
  • Param, Pilis, Tapel
  • Mandi Herba
  • Lulur (Body Scrub)
  • Tangas (Vaginal Steam)
  • Urut Bengkak Susu
  • Urut Kepala Buang Angin
  •  
  • BABY
  • Babycare Treatment
  • Mandi (2x / hari)
  • Urut (2x / hari)
  • Tuam (2x / hari)
  •  
  • BABYSITTING
  • Day Babysitting
  •  
  • FOOD
  • Makanan Pantang
Popular

EXECUTIVE
FULL DAY

21 DAYS
RM8742
RM 6993
21 Hari
  • MOM
  • Mothercare Treatment
  • 21 Hari
  • 8 Jam
  • Daily Visit
  • 9am - 5pm
  • Full Day
  • Office Hours
  • Urut
  • Tungku
  • Ikat Kain Bengkung
  • Param, Pilis, Tapel
  • Mandi Herba
  • Lulur (Body Scrub)
  • Tangas (Vaginal Steam)
  • Urut Bengkak Susu
  • Urut Kepala Buang Angin
  •  
  • BABY
  • Babycare Treatment
  • Mandi (2x / hari)
  • Urut (2x / hari)
  • Tuam (2x / hari)
  •  
  • BABYSITTING
  • Day Babysitting
  •  
  • FOOD
  • Makanan Pantang

EXECUTIVE
FULL DAY

28 DAYS
RM11550
RM 9240
28 Hari
  • MOM
  • Mothercare Treatment
  • 28 Hari
  • 8 Jam
  • Daily Visit
  • 9am - 5pm
  • Full Day
  • Office Hours
  • Urut
  • Tungku
  • Ikat Kain Bengkung
  • Param, Pilis, Tapel
  • Mandi Herba
  • Lulur (Body Scrub)
  • Tangas (Vaginal Steam)
  • Urut Bengkak Susu
  • Urut Kepala Buang Angin
  •  
  • BABY
  • Babycare Treatment
  • Mandi (2x / hari)
  • Urut (2x / hari)
  • Tuam (2x / hari)
  •  
  • BABYSITTING
  • Day Babysitting
  •  
  • FOOD
  • Makanan Pantang

Dapatkan sebut harga (quotation), perincian jadual kerja (jobsheet) dan menu berpantang secara PERCUMA di sini

Harga Pakej Premier

Ada penjagaan ibu, penjagaan bayi, makanan pantang dan ‘babysitting’ Paling lengkap, sempurna dan berkesan. 

Tinggal sekali dalam satu rumah dengan pelanggan. Sesuai untuk ibu yang suaminya selalu ‘outstation’ dan tidak ada orang nak temankan dan tengok-tengokkan. Juga untuk ibu yang takut panik jika anak menangis malam-malam, tak tahu nak buat apa.

PREMIER
STAY-IN

14 DAYS
RM6125
RM 4900
14 Hari
  • MOM
  • Mothercare Treatment
  • 14 Hari
  • 12 Jam
  • Stay-in
  • 8am - 8pm
  • Tinggal serumah
  • Urut (1x / hari)
  • Tungku (2x / hari)
  • Ikat Kain Bengkung
  • Param, Pilis, Tapel (2x /hari)
  • Mandi Herba (2x / hari)
  • Lulur (Body Scrub) (1x / minggu)
  • Tangas (Vaginal Steam) (1x / minggu)
  • Urut Bengkak Susu (3x / minggu)
  • Urut Kepala Buang Angin (3x / minggu)
  •  
  • BABY
  • Babycare Treatment
  • Mandi (2x / hari)
  • Urut (2x / hari)
  • Tuam (2x / hari)
  •  
  • BABYSITTING
  • Day Babysitting
  •  
  • FOOD
  • Makanan Pantang
Popular

PREMIER
STAY-IN

21 DAYS
RM9057
RM 7245
21 Hari
  • MOM
  • Mothercare Treatment
  • 21 Hari
  • 12 Jam
  • Stay-in
  • 8am - 8pm
  • Tinggal serumah
  • Urut (1x / hari)​
  • Tungku (2x / hari)​
  • Ikat Kain Bengkung
  • Param, Pilis, Tapel (2x /hari)
  • Mandi Herba (2x / hari)
  • Lulur (Body Scrub) (1x / minggu)
  • Tangas (Vaginal Steam) (1x / minggu)
  • Urut Bengkak Susu (3x / minggu)
  • Urut Kepala Buang Angin (3x / minggu)
  •  
  • BABY
  • Babycare Treatment
  • Mandi (2x / hari)
  • Urut (2x / hari)
  • Tuam (2x / hari)
  •  
  • BABYSITTING
  • Day Babysitting
  •  
  • FOOD
  • Makanan Pantang

PREMIER
STAY-IN

28 DAYS
RM11900
RM 9520
28 Hari
  • MOM
  • Mothercare Treatment
  • 28 Hari
  • 12 Jam
  • Stay-in
  • 8am - 8pm
  • Tinggal serumah
  • Urut (1x / hari)
  • Tungku (2x / hari)
  • Ikat Kain Bengkung
  • Param, Pilis, Tapel (2x /hari)
  • Mandi Herba (2x / hari)
  • Lulur (Body Scrub) (1x / minggu)
  • Tangas (Vaginal Steam) (1x / minggu)
  • Urut Bengkak Susu (3x / minggu)
  • Urut Kepala Buang Angin (3x / minggu)
  •  
  • BABY
  • Babycare Treatment
  • Mandi (2x / hari)
  • Urut (2x / hari)
  • Tuam (2x / hari)
  •  
  • BABYSITTING
  • Day Babysitting
  •  
  • FOOD
  • Makanan Pantang

Dapatkan sebut harga (quotation), perincian jadual kerja (jobsheet) dan menu berpantang secara PERCUMA di sini

Makanan pantang yang kita sediakan, semuanya 'fresh' dan panas-panas

Apa kelebihan PantangPlus?

Kenali penyedia perkhidmatan dengan lebih dalam. Jangan berani ambil risiko. Badan nak pakai lama.

Perbezaan

PANTANG PLUS
  • MODUS OPERANDI
  • Berdaftar dengan SSM
  • Syarikat Sdn Bhd
  • Syarikat Enterprise
  • Suka-suka
  • Mempunyai pasukan
  •  
  • TERAPIS
  • Melayu
  • Muslim
  • Orang Malaysia
  • Pekerja tempatan
  • Berpengalaman
  • Ada sijil kemahiran
  • Tandatangan perjanjian
  • Ada masalah, boleh tukar terapis
  •  
  • SESI RAWATAN
  • Termasuk urut bengkak susu
  • Termasuk urut kepala buang angin
  •  
  • BAYARAN
  • Deposit rendah
  • Boleh bayar ansur-ansur
  • Boleh guna kad kredit (sebelum akhir tahun 2018 ini)

Perbezaan

PENYEDIA LAIN
  • MODUS OPERANDI
  • Berdaftar dengan SSM
  • Syarikat Sdn Bhd
  • Syarikat Enterprise
  • Suka-suka
  • 'One-man show'
  •  
  • TERAPIS
  • Melayu
  • Muslim
  • Orang Malaysia
  • Pekerja tempatan
  • Berpengalaman
  • Ada sijil kemahiran
  • Tandatangan perjanjian
  • Ada masalah, boleh tukar terapis
  •  
  • SESI RAWATAN
  • Termasuk urut bengkak susu
  • Termasuk urut kepala buang angin
  •  
  • BAYARAN
  • Deposit rendah
  • Boleh bayar ansur-ansur
  • Boleh guna kad kredit

Sedihnya bila tengok mak dah tua

Dah tak larat, tak kuat macam dulu. Rasa tak sampai hati nak susahkan mak untuk jaga diri ini semasa berpantang.

Lokasi

Jangan risau, kita ‘cover’ semua tempat di Malaysia, termasuk Sabah dan Sarawak. Kita juga ‘cover’ kawasan luar negara. Boleh lihat senarai penuh di bawah.

Johor Bahru, Kulai, Pontian, Kluang, Kota Tinggi, Mersing, Muar, Batu Pahat, Segamat
Ayer Baloi, Ayer Hitam, Bakri, Batu Anam, Bekok, Benut, Bukit Gambir, Bukit Pasir, Chaah, Endau, Gelang Patah, Gerisek, Gugusan Felda Taib Andak, Jementah, Kahang, Kampung Kenangan Tun Dr Ismail, Kukup, Labis, Layang Layang, Masai, Mersing, Nusajaya, Pagoh, Paloh, Panchor, Parit Jawa, Parit Raja, Parit Sulong, Pasir Gudang, Pekan Nanas, Pengerang, Permas Jaya, Plentong, Rengam, Rengit, Semerah, Senai, Senggarang, Senibong, Seri Gading, Setia Indah, Setia Tropika, Simpang Renggam, Skudai, Sungai Mati, Tampoi, Tangkak, Ulu Tiram, Yong Peng

Alor Setar, Sungai Petani, Gurun, Jitra, Kepala Batas, Kulim, Langkawi
Ayer Hitam, Baling, Bandar Baharu, Bedong, Bukit Kayu Hitam, Changloon, Guar Chempedak, Karangan, Kodiang, Kota Sarang Semut, Kuala Kedah, Kuala Ketil, Kuala Muda, Kuala Nerang, Kubang Pasu, Kupang, Langgar, Lanas, Merbok, Padang Serai, Padang Terap, Pendang, Pokok Sena, Pulau Langkawi, Serdang, Sik, Simpang Empat, Universiti Utara Malaysia (UUM), Yan

Kota Bharu, Gua Musang, Jeli, Machang, Pasir Mas, Pasir Puteh, Tanah Merah, Tumpat
Ayer Lanas, Bachok, Cherang Ruku, Dabong, Kem Desa Pahlawan, Ketereh, Kuala Balah, Kok Lanas, Kuala Krai, Melor, Pulai Chondong, Rantau Panjang, Selising, Tawang, Temangan, Wakaf Baru

Melaka, Alor Gajah, Ayer Keroh, Bandar Hilir, Batu Berendam, Jasin, Merlimau
Asahan, Bemban, Bukit Beruang, Durian Tunggal, Kuala Linggi, Kuala Sungai Baru, Lubok China, Masjid Tanah, Melaka Tengah, Selandar, Sungai Rambai, Sungai Udang, Tanjong Kling, Ujong Pasir

Bahau, Gemas, Jelebu, Jempol, Kuala Pilah, Nilai, Port Dickson, Rembau, Seremban, Senawang, Tampin
Bandar Baru Serting, Batang Melaka, Batu Kikir, Gemencheh, Johol, Juasseh, Kota, Kuala Klawang, Labu, Lenggeng, Linggi, Mantin, Pasir Panjang, Pedas, Rantau, Rompin, Siliau, Simpang Durian, Simpang Pertang, Sri Menanti, Si Rusa, Tanjong Ipoh

Kuantan, Kuala Lipis, Temerloh, Bentong, Cameron Highlands, Genting Highlands, Maran, Jerantut, Rompin, Mentakab, Pekan, Raub
Balok, Bandar Pusat Jengka, Bandar Tun Abdul Razak, Benta, Bera, Brinchang, Bukit Fraser, Chenor, Damak, Dong, Karak, Kuala Rompin, Lanchang, Lurah Bilut, Mengkarak, Muadzam Shah, Padang Tengku, Ringlet, Sega, Sungai Koyan, Sungai Lembing, Sungai Ruan, Tanah Rata, Triang

Penang, Georgetown Bayan Lepas, Bukit Mertajam, Butterworth, Kepala Batas, Nibong Tebal, Prai, Permatang Pauh
Air Tawar, Alma, Ayer Hitam, Bagan Ajam, Bagan Jermal, Bagan Lalang, Balik Pulau, Bandar Perda, Batu Feringghi, Batu Kawan, Batu Maung, Batu Uban, Bayan Baru, Berapit, Bertam, Bukit Dumbar, Bukit Jambul, Bukit Minyak, Bukit Tambun, Bukit Tengah, Gelugor, Gertak Sanggul, Greenlane, Jawi, Jelutong, Juru, Kubang Semang, Mak Mandin, Minden Heights, Pauh Jaya, Paya Terubong, Penaga, Penang Hill, Penanti, Perai, Permatang Kuching, Permatang Tinggi, Persiaran Gurney, Pulau Betong, Pulau Tikus, Raja Uda, Relau, Scotland, Seberang Jaya, Seberang Perai, Simpang Ampat, Sungai Ara, Sungai Bakap, Sungai Dua, Sungai Jawi, Sungai Nibong, Sungai Pinang, Tanjung Tokong, Tanjung Bungah, Tasek Gelugor, Teluk Bahang, Teluk Kumbar, Universiti Sains Malaysia (USM), Valdor

Ipoh, Tapah, Bagan Datoh, Grik, Bruas, Gopeng, Kuala Kangsar, Taiping, Tanjung Malim, Teuk Intan
Ayer Tawar, Bagan Serai, Batu Gajah, Batu Kurau, Behrang Stesen, Beruas, Bidor, Bota, Changkat Jering, Changkat Keruing, Chemor, Chenderiang, Chenderong Balai, Chikus, Enggor, Gerik, Hutan Melintang, Intan, Jeram, Kampar, Kampong Gajah, Kampong Kepayang, Kamunting, Kuala Kurau, Kuala Sepetang, Lahat, Lambor Kanan, Langkap, Lenggong, Lumut, Malim Nawar, Mambang Diawan, Manong, Matang, Menglembu, Padang Rengan, Pangkor, Pantai Remit, Parit, Parit Buntar, Pengkalan Hulu, Pusing, Rantau Panjang, Sauk, Selama, Selekoh, Selinsing, Semanggol, Seri Manjong, Simpang, Sitiawan, Slim River, Sungai Siput, Sungai Sumun, Sungkai, Tanjoing Piandang, Tanjong Rambutan, Tanjong Tualang, Temoh, TLDM Lumut, Trolak, Trong, Ulu Bernam, Ulu Kinta

Kangar, Arau
Kaki Bukit, Kuala Perlis, Padang Besar, Pauh, Simpang Ampat

Subang Jaya, Shah Alam, Petaling Jaya, Gombak, Bangi, Serdang, Ampang, Klang, Puchong, Banting, Batu Caves, Cyberjaya, Damansara, Hulu Langat, Hulu Selangor, Kajang, Kuala Selangor, Rawang, Sabak Bernam, Selayang, Sungai Buloh
Alam Impian, Aman Perdana, Ambang Botanic, Ara Damansara, Balakong, Bandar Botanic, Bandar Bukit Raja, Bandar Bukit Tinggi, Bandar Kinrara, Bandar Puteri, Bandar Puteri Klang, Bandar Puteri Puchong, Bandar Saujana Putra, Bandar Sungai Long, Bandar Sunway, Bandar Utama, Batang Berjuntai, Bestari Jaya, Batang Kali, Batu Arang, Beranang, Bukit Antarabangsa, Bukit Beruntung, Bukit Jelutong, Bukit Rahman Putra, Bukit Rotan, Bukit Subang, Cheras, Country Heights, Damansara Damai, Damansara Intan, Damansara Jaya, Damansara Kim, Damansara Perdana, Damansara Utama, Denai Alam, Dengkil, Glenmarie, Jenjarom, Kapar, Kayu Ara, Kelana Jaya, Kerling, Klang, Kota Damansara, Kota Emerald, Kota Kemuning, Kuala Kubu Baru, Kuala Langat, Kuang, Mutiara Damansara, Port Klang, Puchong South, Pulau Indah, Pulau Lumut, Pulau Carey, Pulau Ketam, Puncak Alam, Puncak Jalil, Putra Heights, Rasa, Salak Tinggi, Saujana, Saujana Utama, Sekinchan, Semenyih, Sepang, Serendah, Seri Kembangan, Setia Alam, Setia Eco Park, SierraMas, SS2, Subang Bestari, Subang Heights, Sungai Ayer Tawar, Sungai Besar, Sungai Pelek, TTDI Jaya, Tanjong Karang, Tanjong Sepat, Telok Panglima Garang, Tropicana, Ulu Klang, USJ, USJ Heights, Valencia

Kuala Terengganu, Besut, Dungun, Kemaman,
Hulu Terengganu, Marang, Setiu

Kota Kinabalu, Keningau, Kudat, Lahad Datu, Sandakan, Semporna, Tawau
Beaufort, Beluran, Bongawan, Kota Belud, Kota Kinabatangan, Kota Marudu, Kunak, Likas, Membakut, Menumbok, Nabawan, Pamol, Papar, Penampang, Pitas, Putatan, Ranau, Sipitang, Tambunan, Tamparuli, Tenom, Tuaran

Kota Kinabalu, Keningau, Kudat, Lahad Datu, Sandakan, Semporna, Tawau
Beaufort, Beluran, Bongawan, Kota Belud, Kota Kinabatangan, Kota Marudu, Kunak, Likas, Membakut, Menumbok, Nabawan, Pamol, Papar, Penampang, Pitas, Putatan, Ranau, Sipitang, Tambunan, Tamparuli, Tenom, Tuaran

KL, Bangsar, Damansara, TTDI, Sri Hartamas, Mont Kiara Bukit Tunku, Keramat, Wangsa Maju, Setiawangsa, Setapak, Gombak, Jalan Klang Lama, Cheras, Kepong, Keramat
Ampang Hilir, Bandar Damai Perdana, Bandar Menjalara, Bandar Tasik Selatan, Bangsar South, Batu, Brickfields, Bukit Bintang, Bukit Jalil, Bukit Ledang, Bukit Persekutuan, Bukit Tunku, Cheras, Country Heights, Damansara Heights, Desa Pandan, Desa ParkCity, Desa Petaling, Jalan Ampang, Jalan Ipoh, Jalan Sultan Ismail, Jinjang, Kenny Hills, KLCC, KL Sentral, Kuchai Lama, Mid Valley, Old Klang Road, OUG, Pandah Indah, Pandan Jaya, Pandan Perdana, Pantai, Pekan Batu, Puchong, Salak Selatan, Segambut, Sentul, Seputeh, Serdang, Setia Eco Park, Solaris Dutamas, Sri Damansara, Sri Petaling, Sungai Besi, Sungai Penchala, Taman Desa, Taman Duta, Taman Melawati, Taman Tun Dr Ismail (TTDI), Technology Park Malaysia (TPM), Titiwangsa

Putrajaya
Presint 1, Presint 2, Presint 3, Presint 4, Presint 5, Presint 6, Presint 7, Presint 8, Presint 9, Presint 10, Presint 11, Presint 12, Presint 13, Presint 14, Presint 15, Presint 16, Presint 17, Presint 18, Presint 19, Presint 20

Labuan
Batu Arang, Batu Manikar, Bebuloh, Belukut, Bukit Kalam, Bukit Kuda, Durian Tunjung, Ganggarak, Merinding, Gersik, Saguking, Jawa, Parit, Kilan, Kilan Pulau Akar, Lajau, Layang-Layangan, Lubok Temiang, Nagalang, Kerupang, Pantai, Patau-Patau 1, Patau-Patau 2, Pohon Batu, Rancha-Rancha, Sungai Bedaun, Sungai Bangat, Sungai Buton, Sungai Keling, Sungai Lada, Sungai Labu, Sungai Miri, Pagar, Tanjung Aru

Kawasan liputan PantangPlus coverage di luar negara

Aljunied, Geylang, Ayer Rajah, Balestier, Bartley, Bishan, Marymount, Sin Ming, Bukit Timah,  Kallang, Bendemeer, Geylang Bahru, Kallang Bahru, Kallang Basin, Kolam Ayer, Paya Lebar, Eunos, Bras Basah, Tanjong Pagar, Telok Blangah, Bukit Chandu, Bukit Purmei, Tiong Bahru, Bukit Ho Swee, Bukit Merah Toa Payoh, Bedok, Changi, Joo Chiat, Katong, Kembangan, Pasir Ris, Elias, Lorong Halus, Loyang, Siglap, Tampines, Simei, Ubi, Kranji, Lentor, Lim Chu Kang, Sungei Gedong, Sembawag, Simpang, Sungei Kadut, Woodlands, Marsiling, Yishun, Ang Mo Kio, Kebun Baru, Teck Ghee, Bidadari, Hougang, Punggol, Seletar, Sengkang, Serangoon, Boon Lay, Bukit Batok, Bukit Gombak, Bukit Panjang, Fajar, Choa CHu Kang, Clementi, Tuas, Murai, Sarimbun

Perth, Padbury, Rockingham, Maylands, Queens Park, High Wycombe, Dianella, Beaconsfield, Gosnells, Bunbury, Rivervale, Cannington, Kenwick, Mirrabooka, Thomlie, Murdoch, Canning Vale, Southern River, Crawley, Canberra, GUngahlin, Monash, Yarralumla, Sydney, Auburn, Blacktown, Greenacre, Lakemba, Marsden Park, Mount Druitt, Brisband, West End, Kuraby, Holland Park, Algester, Darra, Eagleby, Queensland, Townsville, Cairns, Mackay, Mareeba, Rockhampton, Bundaberg, Darling Downs, Toowoomba, Adelaide, Park Holme, Marree, Melbourne, Coburg, Langwarrin, Preston, Sunshine, Albanvale, Mooroopna

Auckland, Canterbury, Christchurch, Hawke’s Bay, Hastings

Dubai, Abu Dhabi

UK, London, Birmingham, Sheffield, Sunderland, Exeter, Surrey, Bristol, Manchester, Liverpool, Aberdeen, Scotland

Ibu dalam pantang, perlukan layanan terbaik

Sebab tempoh berpantang ialah satu-satunya tempoh yang boleh berehat

Rehat selepas bersalin semasa berpantang

TENANGKAN MINDA

Basuh baju tak berlipat dalam pantang

jangan risau baju tak berlipat

tidur-icon

tidur secukupnya

sapu-lantai-icon

jangan risau rumah tak bersapu

Mandi shower selepas bersalin

REHAT secukupnya

Pinggan kotor tak basuh di sinki

jangan risau pinggan kotor di sinki

Jaga kesihatan ibu dan bayi

jaga kesihatan

Jaga diri sendiri semasa dalam pantang

jaga diri sendiri

Jaga bayi baby dalam pantang

jaga bayi

Testimonial

Serba sedikit maklumbalas pelanggan tentang perkhidmatan kita. PantangPlus review ini datang dari hati mereka, bukan paksaan. (Klik gambar untuk membaca dengan lebih jelas)

Harap-harap, suami boleh tolong isteri semasa dalam pantang nanti

Hospital Bersalin Pilihan Pelanggan

Pelanggan kita memilih untuk bersalin di hospital-hospital ini. Hospital swasta ada, hospital kerajaan pun ada.

Berpantang elok-elok. Jangan sampai kena 'Post Natal Depression'

Liputan Media

Antara liputan media massa seperti TV, akhbar, majalah dan portal online. Yang sudi menyiarkan kisah perjalanan hidup kita.

Tak salah suami bayarkan untuk isteri

Barulah namanya tanda cinta dah kasih sayang yang abadi

Rakan Sinergi & Kolaborasi

Yang sudi menyokong dan bekerjasama dengan kita. Dari tiada apa-apa, hingga tahap ini.

Sebelum tempah pakej berpantang, mohon izin suami terlebih dahulu

Sebab ikut pengalaman, suami biasanya akan setuju dengan pilihan isteri. Seperkara lagi, suami akan tawarkan diri untuk bayarkan pakej pantang yang dipilih isteri.

Soalan Lazim

Ini antara soalan-soalan lazim yang terlalu ramai sangat orang tanya. Ambil masa, baca perlahan-lahan.

1) Tentang Sesi Penjagaan Ibu

MOM
Mothercare
Urut: Body massage
Tungku: Hot stone therapy
Bengkung: Cloth for tummy
Ikat bengkung: Tummy binding or tying round the abdomen
Param, pilis, tapel: Herbs for external application at forehead, tummy and body skin
Mandi herba: Herbal bath
Lulur: Body scrub
Tangas: Vaginal steam
Urut bengkak susu: Breast engorgement massage
Urut kepala buang angin: Head & scalp massage

BABY
Babycare
Urut: Baby massage
Mandi: Baby bath
Tuam: Poultice

Jangan risau, Cik Puan tidak perlu buat apa-apa. Terapis akan sediakan semua bahan-bahan tersebut.

Tak perlu. Jika Cik Puan ambil pakej 14 hari dan ke atas, automatik ia datang sekali dengan Set Bersalin Tanamera secara PERCUMA. Dalam set bersalin tersebut, sudah ada bengkung.

Tidak perlu. Cik Puan hanya perlu rehat-rehat sahaja. Terapis akan bawa tungku dan sediakan bahan-bahan untuk bertungku kesemuanya.

Sebenarnya, Cik Puan tak perlu sediakan apa-apa, kecuali tempat untuk sesi rawatan yang tertutup dan selesa. 

Ini adalah senarai barang yang perlu dibawa ke hospital untuk bersalin.

Untuk ibu:

  • Buku Laporan
  • Kehamilan (Paling penting)
  • Guarantee Letter (GL) untuk penjawat awam/isteri
  • Sepasang baju
  • Sehelai kain batik
  • Sehelai tuala
  • Barang mandi (sabun, syampu, sikat, deodoran, dsb)
  • Bra menyusu
  • Nursing pad
  • Sehelai tudung
  • Maternity pad
  • Sehelai baju tebal / sweater
  • Stokin
  • Getah rambut
  • Handphone / charger
  • Air mineral
  • Snek pemberi tenaga (kurma, energy bar, biskut)
  • Beg plastik (untuk baju kotor, dan lain-lain)

Untuk bayi:

  • Pakaian bayi (lengan pendek dan panjang)
  • Boots & mittens
  • Kain lampin / lap
  • Bedung
  • Barut
  • 5 keping lampin pakai buang (diaper)
  • Tuala bayi
  • Barangan mandi bayi
  • Tisu basah

Jika Cik Puan bersalin secara normal, sesi rawatan akan bermula paling cepat 7 hari. Jika Cik Puan bersalin secara Caesar pula, sesi rawatan akan bermula paling cepat 10 hari. Walau bagaimanapun, sesi rawatan jika bersalin Caesar mungkin akan lewat, bergantung kepada tahap kesihatan ibu. Secara amnya, rawatan seperti urut dan bertungku, boleh sahaja diteruskan, tiada masalah. Cuma untuk berbengkung, terapis akan tengok dulu keadaan perut Cik Puan.

Mohon jasa baik Cik Puan supaya dapat sediakan tempat yang selesa untuk terapis menjalankan rawatan. Kami syorkan, sesi rawatan dan urutan dijalankan di dalam bilik yang tertutup, bukan di kawasan terbuka seperti ruang tamu. Mohon juga jasa baik Cik Puan agar dapat menjaga privasi dan aurat kedua-dua belah pihak. Takut-takut ada ahli keluarga lain yang nampak.

2) Tentang Sesi Penjagaan Bayi

Berdasarkan pengalaman sebelum ini, biasanya si ibu lebih suka dan excited untuk sediakan bahan mandian, ‘toiletries’ dan minyak urut untuk bayi. Selalunya, si ibu ada pilihan mereka sendiri untuk sesi mandi dan urut untuk si manja.

Bagi sesi tuam bayi pula, pihak terapis akan sediakan semua barang-barang yang diperlukan.

Kita sangat menggalakkan Cik Puan cuba mandikan bayi agar tidak kekok selepas pantang nanti. Cik Puan boleh minta tunjuk ajar dan nasihat dari terapis cara-cara mandikan bayi.

3) Tentang Sesi Konsultasi

Boleh Cik Puan. Untuk makluman Cik Puan, kebiasaannya, jika pelanggan rasa janggal dan tidak biasa, memang pihak PantangPlus akan berikan konsultasi untuk menerangkan lagi dengan lebih terperinci. Lebih-lebih lagi, ibu yang baru kali pertama mengandung.Paling penting bagi kami, Cik Puan dapat apa yang Cik Puan nak.

Sesi penerangan biasanya hanya menggunakan Whatsapp terlebih dahulu. Selepas Cik Puan buat bayaran 50%, Cik Puan boleh maklumkan untuk berjumpa dengan wakil perunding kami secara bersemuka, depan-depan. Ikut keselesaan Cik Puan, samada di rumah atau di pejabat. Walau bagaimanapun, buat masa ini, sesi konsultasi secara bersemuka ini hanya untuk pelanggan Lembah Kelang sahaja kerana faktor logistik. Tidak bermakna pelanggan dari luar Lembah Kelang tidak boleh mendapat konsultasi. Cik Puan boleh hubungi kami samada melalui telefon dan juga Whatsapp.

Ikut keselesaan Cik Puan, samada di rumah atau di pejabat. 

Untuk pengetahuan Cik Puan, buat masa ini, sesi konsultasi secara bersemuka ini hanya untuk pelanggan Lembah Kelang sahaja kerana faktor logistik. Walau bagaimanapun, tidak bermakna pelanggan dari luar Lembah Kelang disisihkan dan tidak boleh mendapat konsultasi. Cik Puan boleh sahaja hubungi kami samada melalui telefon dan juga Whatsapp. Jika Cik Puan boleh luangkan masa, jemput datang ke pejabat kita di Shah Alam.

4) Tentang Terapis
  • Untuk pakej BASIC, sesi Half Day bermula dari 9am-11.30pm. Lawatan harian dengan sesi selama 2.5 jam.
  • Untuk pakej STANDARD COMBO, sesi Half Day bermula dari 9am-1pm. Lawatan harian dengan sesi selama 4 jam.
  • Untuk pakej STANDARD COMBO, sesi Full Day bermula dari 9am-5pm. Lawatan harian dengan sesi selama 8 jam. Sama macam Office Hours.
  • Untuk pakej EXECUTIVE sesi Full Day bermula dari 9am-5pm. Lawatan harian dengan sesi selama 8 jam. Sama macam Office Hours.
  • Untuk pakej PREMIER Stay-In bermula dari 8am-8pm. Terapis tinggal bersama pelanggan di rumah, dengan sesi selama 12 jam. 

Mohon jasa baik Cik Puan untuk maklumkan kepada kami. Terapis sepatutnya mengikut dan mematuhi SOP yang telah diberikan pada mereka.

Dalam lingkungan 25-60 tahun.

Paling kurang, pengalaman 3-5 tahun.

Ya, mereka semua orang Malaysia, dan beragama Islam.

Tidak. Kita faham kehendak tempatan. Sama seperti Cik Puan, pastinya mahu orang tempatan juga. Jadi, susah macam manapun, kita kekal menyediakan terapis tempatan, kerana itu yang pasaran mahukan.

Mohon maaf Cik Puan. Buat masa ini tiada Chinese Confinement Lady. Ini kerana fokus kita adalah untuk penjagaan ibu, penjagaan bayi dan menyediakan makanan pantang. Skop kerja Confinement Lady pula lebih luas seperti sapu lantai, mp lantai, cuci rumah, cusi pinggan, basuh baju dan jaga anak-anak yang lain.

Kita pastikan terapis yang bakal menceriakan hari-hari puan mempunyai Sijil Kemahiran Malaysia (SKM), iaitu kelayakan standard kebangsaan untuk terapis post-natal.

Sudah tentu. Semua terapis perlu melalui proses temuduga yang ketat oleh pihak kita. Secara rambang, kita juga akan menguji tahap urutan mereka.

Ya, setiap terapis perlu menandatangani agreement dengan kita. Ini sangat-sangat penting, bukan sahaja untuk menjaga kebajikan pihak kami, ia juga untuk pihak terapis dan Cik Puan. Dengan cara ini juga, terapis tidak boleh main-main semasa memberikan sesi rawatan pada Cik Puan.

Tentang Penggantian Sesi

Ya, boleh. Mohon Cik Puan maklumkan kita awal-awal apabila Cik Puan pergi hospital untuk temujanji, rawatan susulan atau ‘follow-ups’. Kita akan aturkan semula jadual terapis.

Tentang Bawa Keluar Terapis

Sebenarnya, untuk makluman Cik Puan, ini adalah luar dari skop kerja terapis. Walaubagaimanapun, sekiranya ia terlalu penting dan keperluan mendesak, Cik Puan boleh hubungi bahagian khidmat pelanggan PantangPlus. Kita akan mengenakan sedikit caj tambahan yang berpatutan. Namun, ia masih lagi tertakluk kepada persetujuan terapis.

Tentang Tukar Lokasi Berpantang

Mohon maaf Cik Puan, pertukaran sebegini tidak dibenarkan kerana akan mengganggu jadual terapis yang telah ditetapkan. Mohon izin, kita beri cadangan agar Cik Puan fikirkan masak-masak lokasi berpantang sebelum kita menetapkan terapis.

Mohon maaf Cik Puan. Sama juga, kita tidak dapat benarkan pertukaran sebegini. Ini kerana, ia akan menyebabkan kecelaruan logistik. Kami bertanggungjawab sepenuhnya pada terapis yang telah ditetapkan untuk tugasan ini. Agak susah untuk terapis berpindah randah dari satu tempat ke tempat yang lain. Lagi pula, kita risau apa-apa yang berlaku pada terapis.

Tentang Tukar Tarikh dan Jadual

Mohon maaf Cik Puan, kita ada polisi di mana tidak boleh tukar tarikh dan jadual yang telah ditetapkan. Untuk pengetahuan Cik Puan, terapis juga ada tarikh dan slot-slot mereka tersendiri. Takut-takut, bertindan dengan perancangan asal yang telah ditetapkan.

Mohon maaf Cik Puan, sama juga, polisi kita tidak membenarkan perkara-perkara yang lari dari prosedur operasi yang standard (SOP).

Cik Puan kena bertindak segera kerana ini tandanya terapis tidak mengikut SOP. Cepat-cepat beritahu kita supaya kita boleh ambil tindakan pantas dan mengelakkan perkara-perkara buruk yang lain dari berlaku.

Tentang Berhubung Terus dengan Terapis (‘Direct Deal’)

Mohon maaf Cik Puan, bahaya jika Cik Puan buat keputusan begini. Ini kerana Cik Puan terdedah kepada risiko, tidak dilindungi, dan segala kecelakaan (moga-moga dijauhkan) adalah di bawah tanggungjawab Cik Puan. Mohon izin beri pandangan, jangan sebab harga, Cik Puan beralih arah. Kita sarankan, Cik Puan rujuk kepada pihak kita dulu sebelum buat apa-apa keputusan.

Mohon izin beri pandangan sekali lagi, faktor harga bukan segala-galanya. Kita risau jika ada apa-apa yang tak elok berlaku pada Cik Puan dan juga pada terapis. Kedua-dua belah pihak ini, perlu dilindungi.

Buat masa sekarang, kita memang tidak apa jual produk sendiri. Mohon izin kita nasihatkan Cik Puan, jangan ambil risiko ‘direct deal’ atau berurusan dengan barang-barang yang belum tentu kesahihannya. Kita berharap sangat-sangat agar Cik Puan buat laporan serta merta pada kita jika perkara sebegini berlaku.

PantangPlus tertakluk kepada  undang-undang Personal Data Protection Act 2010 Act (PDPA). Kita mengumpul data Cik Puan dan data terapis untuk simpanan atas tujuan bisnes. Mohon maaf, Cik Puan tidak dibenarkan untuk hubungi terapis secara terus untuk perkara-perkara selain urusan dalam tempoh sesi rawatan dengan PantangPlus. Begitu juga dengan terapis, tidak boleh suka-suka hubungi pelanggan secara terus untuk perkara-perkara yang bukan berkaitan dengan PantangPlus. 

Jika ini berlaku, dan ada perkara-perkara buruk yang berlaku, kita tidak akan bertanggungjawab.

Tentang Maklumbalas untuk Terapis

Kecil tapak tangan, nyiru kita tadahkan. Kita sangat mengalu-alukan maklumbalas dari Cik Puan, samada melalui Whatsapp atau email. Hantar laporan bergambar sekali pun, kita suka. Kita yakin, dengan cara yang telus sebegini, ia dapat meningkatkan lagi kualiti servis PantangPlus.

Alhamdulillah, kita juga gembira bila Cik Puan puas hati. Jika tak tertahan rasa gembira dan puas hati, Cik Puan boleh Whatsapp atau email kita. Seperkara lagi, untuk pengetahuan dan makluman Cik Puan, pada akhir sesi rawatan, kita akan berikan sehelai kertas maklumbalas. Cik Puan juga boleh tulis feedback di situ.

Itulah antara sebabnya, kita galakkan dan mengalu-alukan Cik Puan beri maklumbalas setiap hari. Kalau ada apa-apa masalah, kita akan selesaikan secepat mungkin. Jika masalah menjadi besar, dan jika perlu, kita boleh gantikan dengan terapis yang lain. Untuk memudahkan cerita, Cik Puan tak perlu tunggu sehingga hari terakhir baru nak beri maklumbalas, itu tak kena, ini tak kena. Luahkan sahaja pada kita. Tidaklah Cik Puan asyik memendam rasa.

Jarang-jarang kes ini berlaku, kerana kami ada prosedur operasi standard (SOP) untuk hari pertama yang sangat ketat. Namun, jika berlaku juga (moga-moga dijauhkan), izinkan kita gantikan dengan terapis lain. Antara alternatif lain, kita akan minta terapis mengulang semula sesi tadi. Yang paling penting, mohon Cik Puan bagi isyarat pantas, maklumkan pada kami sejurus ada perkara yang tidak sepatutnya berlaku. Penting bagi kita untuk beri jaminan atas kualiti terbaik untuk Cik Puan.

5) Tentang Makanan Berpantang

Terapis akan masakkan makanan berpantang untuk Cik Puan.

Mohon izin, kalau tentang ini, Cik Puan disarankan untuk beli sendiri bahan-bahan mentah seperti ikan, sayur, bawang dan lain-lain. Senang cerita ikut selera Cik Puan. Cik Puan boleh rujuk menu yang kita berikan percuma dalam sebut harga.

Usahlah berfikir sampai ke situ Cik Puan. Tentu sekali halal. Terapis kami semuanya Melayu Muslim.

Senang cerita, Cik Puan boleh makan untuk dua (2) kali, iaitu tengahari dan makan malam. Semuanya akan dimasak berdasarkan panduan piramid makanan yang sihat.

Maaf Cik Puan, ini sudah luar dari skop kerja terapis. Terapis hanya akan masak untuk puan. Namun, sekiranya ada kekangan keperluan mendesak sehingga perlu bantuan untuk terapis masak lebih banyak lauk, mohon Cik Puan beritahu kami. Hanya ada sedikit caj tambahan sahaja yang dikenakan.

Jika Cik Puan ada alahan,  kena beritahu kita awal-awal. Secara asasnya, penyediaan makanan berpantang tidak mengandungi makanan laut, telur, kekacang, buah-buahan tropika, gula-gula dan pencuci mulut yang manis.

Cik Puan juga dinasihatkan agar beritahu kami siap-siap samada Cik Puan adalah pengamal vegetarian, tidak makan makanan bersusu (‘non-dairy’) atau tidak makan makanan yang mempunyai gluten (‘gluten-free’).

6) Tentang Bayaran

Tak mahal pun Ci Puan, cuma RM350 sahaja.

Buat masa ini, belum lagi. In Shaa Allah, sebelum akhir tahun 2018 ini, dah boleh bayar guna kad kredit.

Mohon maaf Cik Puan. Semua bayaran perlu dijelaskan sebelum rawatan bermula. Kami ambil bayaran awal-awal (‘in advance’) adalah untuk tujuan pemprosesan terapis, supaya muncul di depan pintu rumah puan pada hari pertama.

Jangan risau, polisi ini telah digunapakai sejak awal-awal lagi perniagaan ini dimulakan. Alhamdulillah, setakat ini, tidak ada masalah.

Lagipun, takkanlah kami nak ambil duit Cik Puan dan lari. Dosa namanya tu.

Apabila kita terima bayaran deposit dari puan, kita akan hantar invois melalui email, dalam masa 3 hari waktu bekerja. 

Dari semasa ke semasa, mohon izin untuk kita terus berkomunikasi dengan Cik Puan, untuk 2 kali lagi baki bayaran.

Tentulah boleh Cik Puan. Cuma ansuran hanya boleh 2 kali sahaja. Takkanlah kami kejam sangat, sampai minta Cik Puan bayar sekelepuk macam itu. 

Seelok-eloknya ialah:

  • i) Baki 50% pertama: Bila kandungan sudah mencecah minggu ke 20-32. Lebih kurang sebulan dua selepas bayar deposit.
  • ii) Baki 50% terakhir: Bila kandungan mencecah minggu ke 36. Lebih kurang empat minggu sebelum bersalin.
7) Tentang Pembatalan & Bayaran Balik (Cancellation & Refunds)​

Ya, betul Cik Puan. Kami mempunyai NO REFUND POLICY.

Sedihnya bila dengar berita begini. Mohon izin, untuk pengetahuan Cik Puan, ini adalah kes terpencil. Kami boleh proses bayaran balik (refund) untuk kes keguguran (miscarriage) dan kematian (death), selepas menolak kos admin.

Mohon maaf Cik Puan. Tiada kondisi lain yang kami terima untuk bayaran balik (refund) selain keguguran dan kematian. Moga-moga dijauhkanlah dari perkara sebegini.

Maaf Cik Puan, kondisinya tetap sama, tiada bayaran balik (refund).

Cik Puan boleh dapatkan konsultasi dengan kita secara PERCUMA. Mohon izin menerangkan yang sesi konsultasi ini sangat penting dan boleh membantu Cik Puan keputusan. Secara tidak langsung, dapat menjawab persoalan-persoalan yang selama ini berlegar-legar di dalam kepala Cik Puan. Jika di Lembah Kelang, Cik Puan boleh datang jumpa kami di pejabat di Shah Alam, atau kami juga boleh buat temujanji untuk jumpa puan.

Jika di luar Lembah Kelang, Cik Puan boleh hubungi kami untuk bertanyakan apa sahaja sebelum membuat keputusan muktamad.

8) Tentang Set Bersalin

Mohon izin untuk maklumkan pada  Cik Puan, bahawa kita akan poskan set ini selepas BAYARAN PENUH diterima. Set bersalin ini akan dihantar ke alamat Cik Puan  menggunakan Poslaju.

Ada 10 produk yang terdapat dalam Set Bersalin Tanamera iaitu:

  • Minyak Kelapa Dara
  • Sabun Mandi Herba
  • Minyak Urut Herba
  • Herba Pembersih Wanita
  • Mandian Herba
  • Tapel
  • Pilis
  • Bengkung
  • Teh Herba
  • Lulur Badan Herba

Jangan risau, terapis akan tunjukkan cara menggunakannya dengan lebih terperinci, secara langkah demi langkah (step-by-step).

9) Tentang Haiwan Peliharaan (‘Pets’)

Mohon izin, agar Cik Puan maklumkan kepada kita jika Cik Puan mempunyai haiwan peliharaan. Terutama sekali, anjing. Ini bagi mengelakkan terapis berasa takut dan tidak selesa. Mohon maaf, kita tidak akan terima tempahan jika puan tidak mematuhi polisi ini.

10) Tentang Cuti Umum dan Hari Perayaan

Mohon maaf Cik Puan, terapis juga akan bercuti pada hari perayaan.. Tambahan lagi, pekerja di pejabat PantangPlus juga bercuti dan pejabat ditutup.

  • Tahun Baru Cina – Hari 1 & 2
  • Hari Raya Aidilfitri – Hari 1 & 2
  • Hari Raya Haji – Hari 1 & 2
  • Deepavali – Hari 1
  • Krismas – Hari 1

Ya, cuti umum dan hari perayaan ini, hanya sah digunapakai di Malaysia sahaja.

"Daripada berpantang rumah mak mertua, lebih baik berpantang sendiri"

Sebenarnya, ikut nasib dan bahagian masing-masing. Jangan kita terlalu stereotaip dengan menolak pertolongan ibu mertua sendiri. Bincang-bincanglah dengan suami.

Tempahan

Deposit untuk 'booking' cuma RM350.

Tidaklah mahal mana bukan?

Hubungi Kami

LOKASI

Win Quarters Sdn Bhd, No 1702, Blok 1, TTDI Adina, Jalan Judo 13/45, Seksyen 13, 40675, Shah Alam, Selangor

NOMBOR TELEFON

Pejabat : 03-50391802

Telefon bimbit : 012-2020945

E-mel : 
[email protected] (Umum)
[email protected] (Khidmat Pelanggan)

WAKTU LAWATAN

MON-FRI 9:00am – 5:00pm

SAT: 9:00am – 12:00pm

JAWATAN KOSONG TERAPIS

Kalau nak jadi terapis, hubungi kami:

Whatsapp 016-9808945

Payment method PantangPlus